Osvojimo Blažev bivak 2019

Poročilo iz 2. Športno rekreativne prireditve ob državnem in občinskem prazniku OSVOJIMO BLAŽEV BIVAK NA GOLAVI, 25.06.2019

V torek, 25.6. 2019 smo organizirali  2. Športno rekreativno prireditev ob državnem in občinskem prazniku – Osvojimo Blažev bivak na Golavi.

Prireditev Osvojimo Blažev bivak na Golavi je organiziralo Planinsko društvo Prebold v sodelovanju s Kulturnim društvom Marija Reka, Občino Prebold in Športno zvezo Prebold pod okriljem vseslovenske akcije Slovenija Planinari. . Prireditev je potekala v dveh disciplinah – tek in pohod na Blažev bivak na Golavi. Pohod na Blažev bivak se je udeležilo 96 pohodnikov  in 8 tekačev….

Pohod in tek smo pričeli v Preboldu, kjer smo se mimo Lovskega doma pod Golavo podali do Blaževega bivaka po Andrejevi poti. Do Lovskega doma smo se iz Blaževega bivaka spustili po grebenski poti. V Lovskem domu so nam člani Kulturnega društva Marija Reka priredil kulturni program z nagovorom župana Občine Prebold g. Vinka Debelaka, poslanca Aleksandra Reberška in predsednika PD Prebold Matica Pečovnika.

Po kulturnim programu smo poskrbeli za manjše darila (kape) in pogostitev z brezplačnim golažem za vse udeležence pohoda, katerega je pripravil oskrbnik Lovskega doma pod Golavo.

Po končani prireditvi smo se vsi strinjali, da ne glede na vreme, nam je prireditev uspela in da se drugo leto zopet srečamo na 3. Športno rekreacijski prireditvi – Osvojimo Blažev bivak na Golavi.

Prebold, 06.08.2019                                                   Matic Pečovnik, predsednik PD Prebold

ZA GALERIJO SLIK KLIKNITE TUKAJ!